2015-12-02 14:17:32• hírek • Szatmar.ro

Látogatható az első ScuLP-T0ne kiállítás

Mint arról korábban mi is beszámoltunk új kiállítás-sorozatot indított útjára a Nomanid Productions, közös szervezésben ezúttal a G.M. Zamfirescu Kulturális Központtal. Az új sorozatban szatmári vagy Szatmárnémetiből származó szobrászokkal és alkotásaikkal ismerkedhetünk meg, de az első alkalom különlegesre sikeredett, hiszen a sorozat indító kiállításon egy marosvásárhelyi, illetve egy szatmári szobrász-párossal ismerkedhettünk meg.


Zillmann Imola és Varga Ewald szobrai első ránézésre magukkal ragadnak. Mindegyikben van valami, ami vagy a múltba repíti a szemlélőt, hiszen például az egyik mű, a bözödi templom, sajnos már csak így, ilyen alkotásokon keresztül üzen a jelenkornak, de a jövőt idéző szobrok sem hiányoznak, sőt, felismerni lehet a tudományos-fantasztikus filmekből ismert figurákat is. Szinte mindegyik műt átitatja a spiritualitás, némelyik szobor már-már szakrális jeleket hordoz. A szobrok, amellett, hogy még december 5-ig megtekinthetőek, vannak köztük olyanok, melyeket meg is lehet vásárolni, ezáltal támogatva a művészeket.



Az első megnyitót, a hagyományokhoz hűen egy szatmári együttes koncertje színesítette, ezúttal a TranSKlouD és AkerMan fellépése tette kerekké az estet. Különben az egyre ismertebb együttes, kiknek dalait több rádió is játssza országunkban, első nagylemeze December 16-án jelenik meg, melyet egy lemezbemutató koncert keretében osztanak meg a nagyérdeművel, a MusiC'at nevezetű szórakozóhelyen.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: